Welke fietsendrager voor elektrische fietsen

welke fietsendrager voor elektrische fietsen

Opmars van de elektrische fiets!

Meer en meer mensen kiezen voor een elektrische fiets voor het gemak. Of het nu gaat over gewone elektrische fietsen of de snellere speedelecs, ze zijn super handig, enorm populair en geven de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen op een vlottere manier.

Door het gemak van de fietsen zijn steeds meer mensen terug beginnen fietsen en willen uiteraard ook steeds meer mensen de fietsen meenemen op een weekendje weg of of een langere vakantie. Daar kan een elektrische fiets toch een beetje een nadeel zijn gezien het gewicht van die fietsen. 20 tot 25 kg per fiets is namelijk geen uitzondering.

De fietsen op het dak meenemen zoals dat bij koersfiesten of mountainbikes wordt gedaan is helaas geen optie. Vooral omdat het geen eenvoudige klus zou zijn om de fietsen zo hoog op te tillen en vast te maken. Een tweede reden is omdat er geen bevestigingssystemen worden gemaakt voor op het dak voor zulke fietsen.

Elektrische fietsen vervoeren met een fietsendrager op de trekhaak!

De enigste optie om elektrische fietsen met je wagen te vervoeren is met een fietsendrager op de trekhaak. Uiteraard dient deze fietsendrager en uw trekhaak voldoende gewicht te kunnen dragen. De meeste trekhaken zijn hiervoor echter geschikt maar lang niet alle fietsendragers zijn gemaakt voor het gewicht van elektrische fietsen te dragen. 

Een veilige en sterke fietsendrager is dus een must. Niet alleen voor uw fietsen maar ook voor alle andere weggebruikers. Thule heeft een eigen tetscentrum waar ze de fietsendragers tot het uiterste testen om zo iedereen zijn veiligheid te kunnen garanderen. Thule is dan ook de Apple  onder de fietsendragers!

Hoeveel fietsen kan een fietsendrager op de trekhaak dragen?

Dat hangt sterk af van het type en het merk van fietsendrager. Bij Thule (het enigste merk die wij verdelen) zijn de meeste type fietsendragers geschikt voor 1 of 2 elektrische fietsen. 

De duurdere fietsendragers voor op de trekhaak van Thule hebben een max laadvermogen van 60kg. Met een max gewicht per fiets van 30kg. Dit wil dus niet zeggen dat een fietsendrager voor 3 fietsen 3 elektrische fietsen kan dragen van elk 30 kg. Ongeacht hoeveel fietsen een fietsendrager kan dragen blijft het maximum belastbare gewicht 60kg (max laadvermogen). 

Met andere woorden kan een fietsendrager van 2 fietsen eigenlijk evenveel elektrische fietsen dragen als een fietsendrager voor 4 fietsen. Zolang het totale gewicht van alle fietsen samen maar onder de 60kg blijft is er geen probleem.

De budget vriendelijkere fietsendragers van Thule kunnen slechts een totaal laadvermogen aan van 45kg met een max van 20kg per fiets. Let dus steeds op het max gewicht per fiets en het totale laadvermogen van de fietsendrager.

Welke type fietsendragers van Thule zijn geschikt voor elektrische fietsen?

De vouwbare fietsendrager voor op de trekhaak

Voor een fietsendrager van 2 fietsen is de Thule easyfold XT 2 een van de meest populaire fietsendragers op de markt. Hij kan niet alleen 2 elektrische of gewone fietsen dragen maar is bovendien ook nog eens opvouwbaar zodat hij gemakkelijk in de koffer past of kan verplaatst worden.

Nog een belangrijke troef van deze drager is dat deze kantelbaar is terwijl uw (elektrische) fietsen erop staan gemonteerd zodat u steeds toegang heeft tot uw kofferruimte.

De Thule Easyfold is ook beschikbaar in 3 fietsen. De Easyfold XT 3. Deze is identiek qua laadvermogen en troeven aan de Easyfold XT 2 maar heeft plaats voor een extra 3de fiets.

Hou bij deze fietsendrager wel rekening met het feit dat hij 3 fietsen kan vervoeren maar dat het totale gewicht van alle fietsen ook slechts 60kg mag bedragen. Dus 2 elektrische fietsen en eventueel een koersfiets kunnen perfect. Helaas zal 3 elektrische fietsen hier niet mogelijk zijn. 

De vaste fietsendrager voor op de trekhaak

Minder compact maar minstens even sterk dan de Easyfold is de Thule Velospace XT 2 voor 2 fietsen en de Velospace XT 3 voor 3 fietsen. Deze fietsendrager is niet opvouwbaar waardoor goedkoper is dan de Easyfold maar heeft wel een identiek laadvermogen dan de Easyfold. Dat maakt de Velospace uitermate geschikt voor elektrische fietsen en uiteraard ook gewone fietsen. Beide dragers zijn ook uitgerust met de kantelfunctie voor gemakkelijke toegang tot de kofferruimte.

De Thule Velospace XT 3 is uitbreidbaar naar 4 fietsen door middel van een Thule Velospace Bike adapter. Dat is een optionele uitbreiding speciaal voor deze fietsendrager. Echter het aantal fietsen kan dus uitgebreid worden maar niet het laadvermogen helaas. Wanneer u dus 4 fietsen wil gaan vervoeren zal u wellicht maar 1 elektrische fiets kunnen meenemen.

Conclusie!

Er zijn heel wat merken en type fietsendragers op de markt maar dat wil niet zeggen dat elk type geschikt is voor het vervoeren van elektrische fietsen.  Let bij de aankoop of bij het huren van een fietsendrager goed op het totale laadvermogen en het max gewicht per fiets die de drager kan dragen. Dit zou steeds moeten vermeld staan bij de specificaties van de fietsendragers. Controleer uiteraard ook het gewicht van uw eigen fiets zodat u zeker bent dat u de juiste drager aanschaft. 

Bij Thule zijn dus bovenstaande fietsendragers veruit de meest verkochte, meest geschikte en beste fietsendragers voor het vervoeren van elektrische fietsen.

Nog een belangrijke tip bij het vervoeren van elektrische fietsen is, indien verwijderbaar dat de batterij best van de fiets wordt gehaald. Hierdoor bespaar je al gauw 3kg per fiets. Dit kan bij het vervoeren van 3 of 4 fietsen wel degelijk het verschil maken.

Meest recente berichten

Deel ons artikel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op pinterest
Delen op email
Contacteer ons

Deel dit artikel:

Delen op facebook
Facebook
Delen op whatsapp
WhatsApp
Delen op twitter
Twitter
Delen op pinterest
Pinterest
Delen op email
Email

Deel dit artikel:

Delen op facebook
Delen op whatsapp
Delen op twitter
Delen op pinterest
Delen op email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Van Vooren Lucar - Luc Van Vooren

Van Vooren Lucar - Luc Van Vooren

Ik ben zaakvoerder van Van Vooren - Lucar en reeds 15 jaar Officiële Thule Dealer! Na verschillende merken te hebben verkocht in mijn 35 jaar durende carrière heb ik heel wat ervaring in fietsendragers, dakkoffers en dakdragers opgebouwd. Hieroor kan ik toch wel zeggen dat ik een expert ben geworden in deze materie!

Berichten die u misschien interesseren

Small Thule Epos LS Markaryd 220927 24041

De gloednieuwe en meest veelzijdige fietsendrager op de markt: De Thule Epos

De Thule Epos fiestendrager: De perfecte reisgenoot voor de fietsliefhebbers! De gloednieuwe Epos fiestendrager werd in het voorjaar van 2024 gelanceerd door Thule en is verkrijgbaar in een uitvoering voor 2 fietsen en 3 fietsen. Het hoofddoel van deze fietsendrager nieuwe fietsendrager is om het nog eenvoudiger te maken om al je fietsen mee te

welke fietsendrager voor elektrische fietsen

Welke fietsendrager voor elektrische fietsen

Opmars van de elektrische fiets! Meer en meer mensen kiezen voor een elektrische fiets voor het gemak. Of het nu gaat over gewone elektrische fietsen of de snellere speedelecs, ze zijn super handig, enorm populair en geven de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen op een vlottere manier. Door het gemak van de fietsen

Voor al uw vragen
Laat ons iets weten

Van Vooren Lucar - In het hart van het meetjesland